V CHEF MENU najdete bagetu s pečenou plecí z prasete Mangalica. "To je zvláštní maďarské plemeno prasete, které je chlupaté, a protože žije celoročně ve venkovních výbězích, má výrazně lepší strukturu, chuť a barvu masa." Vepřové z Mangalice je pečené na cole, která teplem karamelizuje a dodává masu sladký tón podpořený svěží chutí švestkových povidel. Ochutnat můžete také konfitovaná kachní stehna s vídeňským bramborovým salátem
Lubo Mikuš
Zimní CHEF MENU je připomínkou vybraných kulinářských tradic bývalého mocnářství a my vás srdečně zveme na jeho ochutnávku!
Lubo Mikuš je majitel restaurace Atelier Red&Wine poblíž náměstí Kinských. Pochází ze Slovenska, ale už téměř dvacet let žije a pracuje v Praze. Vystudoval hotelovou školu v Piešťanech a od té doby se střídavě pohybuje na "place" i v kuchyni. Začínal jako číšník ve francouzské restauraci na terase Tančícího domu. V roce 1999 odcestoval na Korsiku, kde dva roky čerpal inspiraci. "Čuchnul jsem tam k neformálnímu restauračnímu projevu a naučil se jednoduše pracovat se základními surovinami, třeba pomocí francouzských technik, jako je konfitování nebo vaření ve vakuu." Nové CHEF MENU připravil Lubo společně se šéfkuchařem Atelieru, Ondřejem Soukupem.
Když se řekne zimní menu, je to něco typického pro střední Evropu. Italové, Španělé nebo Francouzi pořádnou zimu nemají. A proto jsme vycházeli z produktů, které jsou pro region a zimní sezonu typické.