Základ CHEF MENU tvoří dvě bagety, které vás zasvětí do řeckého lahódismu – učení o slasti z jídla. Kuřecí souvlaki představuje tradiční grilovaný špíz z kuřecích prsou marinovaných v bylinkách a doplněných čerstvým řeckým salátem. Ten obsahuje čerstvou zeleninu, sýr feta a olivy odrůdy Kalamata. Druhá bageta je zapečená a v menu ji najdete pod názvem Řecké biftečky. Chuť šťavnatého mletého masa (irské hovězí Chuck Roll a vepřová plec) se v ní snoubí s tradičními tzatziki, plátky rajčat a listy salátu. Na téhle kombinaci si snadno vypěstujete závislost.
Ioannis Asarlidis
Pro Greek Style CHEF MENU připravil jak řeckou klasiku, kterou prostě musíte ochutnat, abyste věděli, o čem je Řecko, tak i nová a odvážná jídla pro gurmány.
Ioannis Asarlidis je majitelem a zároveň šéfkuchařem řecké restaurace Kavala. Do Prahy přijel studovat ekonomii a dějiny, ale nakonec se vyučil kuchařem. Může tak dělat to, co ho baví nejvíc – vařit a přibližovat krásy řecké kuchyně dalším lidem.
Vydejte se spolu s ním do země, která dala světu olympiádu a filosofii, ale také vynikající středomořskou kuchyni plnou čerstvých ingrediencí a originálních chutí a vůní.
„Řecká gastronomie není jen o jídle. Je to součást společenského života, příležitost potkat se s přáteli a pokaždé velká událost, ať už jdete na slavnostní večeři nebo jen na malý oběd.“