Rémi Decroix sice pochází z Lille, města severně od Paříže, ale za svůj domov už nyní považuje Vysočinu.
Své kuchařské dovednosti zdokonaloval v restauracích po celém světě, včetně Francie, USA, Norska a Švýcarska. Vedl kuchyň pražského Bistrot de Marlene, které jako první v České republice získalo michelinskou ocenění Bib Gourmand.
Dnes Rémi Decroix využívá své více než 30leté zkušenosti ve vlastní restauraci – Bistrot de Papa. Jeho rodinný podnik, kde připravuje veškerá jídla osobně, bývá obsazen týdny dopředu. Přímo v útulném interiéru jeho chalupy v Horních Dubenkách mohou hosté ochutnat francouzské klasiky jako jsou pečení šneci, žabí stehýnka, cibulačka, hovězí po Burgundsku nebo i další recepty ze sezonních surovin.
V jeho menu se objevuje maso z místních farem, suroviny z okolí i například houby, které sám rád sbírá v okolních lesích. Rémi preferuje tradiční a jednoduchá jídla, ve kterých vynikne chuť.