Nejen, že je Paříž pro Alexii domovem, ale její pestrobarevné trhy jsou stálým zdrojem inspirace. Tato francouzsko-americká šéfkuchařka začala svou kariéru na škole kulinářského umění Ferrandi a dále se zdokonalovala na místech, jako je prestižní obchod s delikatesami Fauchon.
Mnoho let vlastnila a vedla francouzskou restauraci ve státě New York, poté působila jako šéfkuchařka restaurace Pomze v Paříži, která obdržela michelinského ocenění Bib Gourmand. Alexia našla své místo v České republice, aktuálně jako šéfkuchařka hotelu Paloma. Vrátila se tím do Česka po mnoha letech — v 90. letech vedla mimo jiné kuchyň brasserie Circle Line, která byla v roce 1997 vyhlášena nejlepší restaurací v Praze.
Pro zimní menu Bageterie Boulevard si Alexia vybrala oblíbenou polévku z hotelu Paloma, se sladkou mrkví a francouzským kari. Obě bagety tohoto menu využívají pro inspiraci produkty z pařížského regionu Ile de France ve Francii. Jedna z nich má všechny chutě ikonické francouzské cibulové polévky zpracované do křupavé bagety a druhá kombinuje tavený sýr brie z tohoto regionu a sezónní hrušky s výrazným dresinkem z francouzské hořčice.
Pařížské menu podle šéfkuchařky Alexie Falcone si můžete vychutnat ve všech restauracích Bageterie Boulevard.