Strč hlad do kapsy
s mobilní aplikací BB

 
 
Chef Menu à Paris

Chef Menu à Paris

Alexia Falcone

Alexia Falcone

Alexia Falcone miluje Paříž


Nejen, že je Paříž pro Alexii domovem, ale její pestrobarevné trhy jsou stálým zdrojem inspirace.  Tato francouzsko-americká šéfkuchařka začala svou kariéru na škole kulinářského umění Ferrandi a dále se zdokonalovala na místech, jako je prestižní obchod s delikatesami Fauchon.


Mnoho let vlastnila a vedla francouzskou restauraci ve státě New York, poté působila jako šéfkuchařka restaurace Pomze v Paříži, která obdržela michelinského ocenění Bib Gourmand. Alexia našla své místo v České republice, aktuálně jako šéfkuchařka hotelu Paloma. Vrátila se tím do Česka po mnoha letech — v 90. letech vedla mimo jiné kuchyň brasserie Circle Line, která byla v roce 1997 vyhlášena nejlepší restaurací v Praze.


Pro zimní menu Bageterie Boulevard si Alexia vybrala oblíbenou polévku z hotelu Paloma, se sladkou mrkví a francouzským kari.  Obě bagety tohoto menu využívají pro inspiraci produkty z pařížského regionu Ile de France ve Francii.  Jedna z nich má všechny chutě ikonické francouzské cibulové polévky zpracované do křupavé bagety a druhá kombinuje tavený sýr brie z tohoto regionu a sezónní hrušky s výrazným dresinkem z francouzské hořčice.
Pařížské menu podle šéfkuchařky Alexie Falcone si můžete vychutnat ve všech restauracích Bageterie Boulevard.
 

Chef Menu à Paris

Pařížský box pro 2

Pařížský box pro 2

Bageta Cibulový gratin se šunkou a Gruyère a Kuře, Brie & hruška, 1 x patatas, 5 ks cheddar fingers, 1 x domácí tatarka

Cibulový gratin se šunkou a Gruyère

Cibulový gratin se šunkou a Gruyère

Francouzská šunka, cibule v bílém víně s tymiánem, rozpečený sýr Gruyère a rukola

Kuře, Brie & hruška

Kuře, Brie & hruška

Kuřecí prsa v provensálském koření, Brie, plátky marinovaných hrušek, dijonský dresink a rukola

Mrkvová Vadouvan

Mrkvová Vadouvan

Krémová mrkvová polévka s francouzským kari Vadouvan, zdobená plátky mandlí a dýňovými semínky

 

Předchozí chef menu

Sardinské Chef menu BURGUNDSKÉ CHEF MENU Irské Chef menu Istanbulské Chef Menu Katalánské Chef menu Zapomenuté recepty z 60. let Belgické Chef menu Chef menu Balkán Chef menu Provence Švýcarské Chef menu Chef menu z Farmy Trentino Chef menu Dánské Chef menu Izraelské Chef menu Pyrenejské Chef menu Slovenské Chef menu Marcela Ihnačáka Portugalské Chef Menu Italské Chef Menu z Piemontských vinic Tyrolské Chef Menu Britské Chef menu Saint-Tropez Chef Menu Chef menu z Apulie Zimní Chef menu mistra české kuchyně Skandinávské Chef Menu Toskánské chef menu Jaro v Marche Alpské Chef Menu Martina Kortuse Chef menu Miroslava Kaliny Greek Style Asijské chef menu Rakousko-uherské zimní chef menu Hvězdná zima

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz