Co vznikne, když spojíte křupavou bagetu se šéfkuchařem? Křupavý šéfkuchař? Ne. Kulinářský zážitek dostupný každému, kdo chce v sobě probudit labužníka. A zároveň rychlý způsob, jak objevit rozmanité bohatství evropské gastronomie. My jsme to zkusili.
Špičkovým evropským šéfkuchařům jsme dali volnost a do ruky bagetu. A oni ji naplnili tím nejlepším z regionálních kuchyní starého kontinentu. Jasně tak dokázali, že rychlé jídlo vůbec nemusí být kompromis. Nejen proto u nás platí, že šéfkuchař má vždycky pravdu.
V dnešním uspěchaném světě nabízíme výjimečný chuťový zážitek, na který nečekáte dlouho a vychutnáte si ho doslova všemi smysly.
Jsme exprès gourmet. Koncept moderních restaurací se stylovou atmosférou, které zákazníka rozmazlují gurmánskými specialitami vytvořenými podle receptur šéfkuchařů. Připravujeme je z čerstvých regionálních surovin, v čerstvých křupavých bagetách a dalších variantách nadýchaného pečiva.
Vedle vyhlášených, čerstvě plněných baget jsou se značkou Bageterie Boulevard spojené i dozlatova pečené brambory Patatas, husté krémové polévky, Ice tea vlastní výroby, jogurty, freshe nebo bohaté snídaňové menu.
Pravidelně obměňujeme sezónní Chef menu, které je vždy inspirováno kuchyní vybraného evropského či světového regionu, takže u nás v každém ročním období ochutnáte nové speciality, včetně těch z řady Balanced Calories, pokud si hlídáte štíhlou linii.
Zastavte se v jedné z restaurací Bageterie Boulevard na pečlivě a rychle podávané gurmánské lahůdky v lehkém francouzském stylu.
Těšíme se na vás.
Historie Bageterie Boulevard je propojena se vznikem bulváru, coby novinového žánru. Nevěříte? Tak se dívejte.
Podle legendy vše začalo v době nacistické okupace Paříže, kdy město postihl úplný zákaz vydávání novin a uzavření všech novinových redakcí. Pro většinu novinářů to znamenalo ztrátu zaměstnání a nutnost hledat si novou obživu. Pierre Miette a Francoise Beurre, pracující do té doby v malé redakci deníku „JOURNAL D᾿HIER“, přijali práci v nedalekém pekařství. Tomu se odjakživa říkalo Boulangerie Boulevard, díky jeho poloze na rohu dvou širokých ulic.
A tak, zatímco přes den v krámku prodávali, přes noc sepisovali a tiskli to, co za celý den pochytili za pultem od zákazníků. Sestrojili si primitivní tiskařský strojek, který sestával z vaničky na inkoust a jednotlivých slov. Ta si vyráběli z použitých cukrářských formiček. Museli jich používat jen velmi omezený počet, ale na psaní krátkých článků, informací z druhé ruky a drobných anekdot to stačilo. Lidé si jejich jednoduchý styl oblíbili a obaly baget se tak staly jediným necenzurovaným zdrojem informací pro místní lidi.
Původní povolání v sobě ale novináři nezapřeli. Se zájmem poslouchali, o čem si zákazníci ve frontě na čerstvé pečivo mezi sebou povídali. Byly to různé historky o nejnovějším dění ve městě. Pierra a Francoise napadlo, že by odposlechnuté zprávičky mohli tisknout na papír, do kterého balí pečivo.
Po válce si Pierre a Francoise otevírají vlastní redakci a 1. ledna 1946 vychází první číslo jejich jednostránkového plátku. Ten byl pro své, v té době ojedinělé zaměření na místní aférky, a díky zcela neobvyklému formátu, nadměrné velikosti nadpisů a velmi omezenému počtu používaných slov, považován za prvního představitele nového žánru. Ne náhodou dostal jméno po pekařství, kde to všechno začalo. A tak vznikl první bulvár...
Na Dejvickém kuláťáku se otevřela první pobočka, která je jednou z nejoblíbenějších dodnes.
Nová pobočka otevřena na Vodičkově ulici blízko Václavského náměstí.
V Praze jsme otevřeli hned 3 nové pobočky: - Na Poříčí - Nákupní centrum Arkády Pankrác - Nákupní centrum Atrium Flora
Rozkročili jsme se i mimo hlavní město, konkrétně na Liberec.
Karlín má černou duši, nová BB mu moc sluší.
Nové pobočky jsou: - na Václavském náměstí v paláci Koruna - v Metropoli Zličín - v Nákupním centru Eden
Našim bagetám podlehli v: - Plzeňské Olympii - Hradeckém Futuru - Ostravské nové Karolíně - Bratislavském Centrálu - ten je zároveň první zahraniční pobočkou
Dvoupatrová pobočka na Národní ulici v Praze už také servíruje čerstvě upečené bagety a vypečené články.
V Plzeňské věznici Bory byly navýšeny stráže poté, co nedaleko otevřela Bageterie Boulevard. "Vězni se pokouší o útěk na oběd" řekl mluvčí Jan Kokta a ukusoval Caesar bagetu.
Na Letné se dějí věci. Kavárníci si stěžují na novodobého krysaře. Prý hraje na bagetu a běhají za ním všichni lokální hipsteři.
Doporučená trasa na prohlídku Prahy píše jasně: Pražský hrad, Orloj, Bageterie Boulevard Železná, Muzeum. "Je to dlouhá procházka, ale na bagetě v BB jsem si opravdu smlsnul" popsal návštěvu Prahy John Hunger.
"Nemůžeme s tím nic dělat, strojvedoucí vyskakují z vlaků a utíkají do nové Bageterie" rozčiluje se místní průvodčí J.Plácačka.
Nově tu totiž otevřela Bageterie Boulevard. "Už bylo na čase, sacré bleu" utrousil jeden z místních milovníků Francie.
Od doby, co je v Centru Černý Most otevřena Bageterie Boulevard vzrostl počet návštěvníků s dalekohledy.
Otevřela nová pobočka BB v Sokolovské ulici a hned jsme zaznamenali problémy v dopravě. Zaměstnanci z blízkých kanceláří nerespektují dopravní značení a vbíhají do vozovky při úprku na bagetu. "Mimo mostní konstrukci zvažujeme i lanovku přímo do BB" uvedl strážník Milan Lapka.
Konec perníků! Patatas jsou tady.
Nová pobočka ve Vaňkovce
Otevřena nová Kladenská pobočka.
Již 2.pobočka v Bratislavě je otevřena.
Otevíráme v Dubaji
Otevřeli jsme v Galerii Harfa v Praze.
Otevíráme již třetí pobočku v Plzni.
Bageterie se vydala do Německa - první pobočku jsme otevřeli v Drážďanech.
V novém OC v Hradci Králové najdete i novou BB.
V Plzeňském OC se otevřela další Plzeňská pobočka Bageterie Boulevard.
Otevřeli jsme pro vás další pobočku v Německu, tentokrát v Berlíně.
Druhou pobočku v Brně jsme otevřeli na konci roku 2017
Dubai International Academic City
Tento den jsme otevřeli DRIVE pobočku na Hornoměcholupské
Nová DRIVE restaurace ve Vestci
Otevření 30.08.2018
V druhé polovině Listopadu jsme otevřeli pobočku ve foodcourtu v Galerii Butovice
Na konci listopadu jsme otevřeli vůbec první pobočku v Kolíně
Na konci listopadu jsme otevřeli vůbec první pobočku v Mladé Boleslavi. Najdete ji v OC Bondy.
Novou pobočku jsme otevřeli u Strossmayerova náměstí v Praze.
Vítězné menu Petra Březiny z pořadu MasterChef na našich pobočkách.
Pobočku jsme otevřeli v Avion Shopping Park Ostrava-Zábřeh.
Nová pobočka v centru Prahy.
Otevřeli jsme pro vás první pobočku ve městě Most.
Navštivte nás v OC Campus Square.
Otevřeli jsme novou pobočku v OC Galerie Teplice.
Horská kuchyně je už ze své podstaty vynikajícím zdrojem síly, kterou oceníte zejména v zimě. Pyreneje pak představují opravdový kulinářský ráj plný pokrmů, které vás nejen zasytí, ale hlavně báječně chutnají!
Vítězná snídaně z MasterChef, se kterou zabodoval Pavel Berky nejen v soutěži, ale i u nás v BB.
Kultura, přírodní krásy a vášeň pro skvělé jídlo. To vše symbolizuje Izrael, odkud pochází Charlie Fadida.
Dánská kuchyně vychází ze zvyklosti používat lokální suroviny, jejichž dostupnost ovlivňuje krátké léto, chladnější podnebí a blízkost moře.
Někdo mazaný prohlásil, že umělci vytvořili svá nejkrásnější díla hladoví. Tak jsme dali pár zkoušek a posíláme na scénu speciální bagetu. Jednoduchou, ale moc dobrou. My v podhradí totiž hladové umění nebaštíme. Myslíme na ty, kdo se v této těžké době uměním živí. A zdravíme široké publikum, ochutnejte v premiéře Hladového umělce, podpoříte tím divadlo!
Olomoučáci, dne 18.12.2020 otvíráme novou pobočku v OC Šantovka! Kókněte na nás a ochutnejte křupavé bagety a patatas. Navíc od nás dostanete Ice tea za 1 Kč. Platí pouze v den otevření!
Ogaři a cérky dne 19.12.2020 otevíráme pobočku ve Zlíně! Přijďte okoštovat speciální nabídku baget z Chef menu nebo si dát Rychlovku. Navíc od nás dostanete Ice tea za 1 Kč. Platí pouze v den otevření!
S boxem pro dva ti bude jednoduše zobat z ruky.
Moje láska k vaření začala už v dětství, kdy si moji rodiče otevřeli obchod s rybami.
Otevíráme zbrusu novou restauraci BB v Čestlicích! Pár věcí, co musíte znát: Najdete nás v OC Spektrum Objednejte u výdejového okénka Nebo jednoduše z mobilu na bbdomu.cz Použijte promo kód POPRVE50 na první objednávky
Jak jinak se vrátit do života než festivalem!
V Chef menu z farmy se můžete těšit na kvalitní lokální suroviny.
Ochutnejte s námi vítěznou bagetu z MasterChef Sledujete gastronomickou show MasterChef? Soutěží v ní nadšení amatéřští kuchaři, kteří si pořádně zavaří před televizními diváky. Jak budou porotcům jejich pokrmy chutnat? To se jistě brzy dozvíme. My už ovšem svého vítěze máme! Vyhraje to bageta Giviho Krosse s telecími plátky, francouzským sýrem Comté, houbami Portobello, estragonovým dresinkem a nakládanou šalotkou i u vás?
Švýcarské Chef menu
Zastavte se při nakupování pro svou oblíbenou bagetu, najdete nás ve Food courtu ve druhém patře. Otevřeno máme denně 9-21 hod.
Nový BB Drive můžete nově navštívit na 4. kilometru D5. Nezapomeňte se zastavit, až budete mít cestu! Poslední zastávka na něco dobrého :-).
Probuďte se do voňavé Provence s nejnovějším Chef menu. Ochutnáte hned dvě prémiové bagety plné toho nejlepšího, co tato oblast nabízí.
Václavské náměstí 802/56
Chef menu Balkán
Zastavte se při návštěvě oblíbeného obchodního centra Citypark Jihlava ve foodcourtu pro čerstvě upečenou křupavou bagetu, Patatas s tatarskou omáčkou a krásně vychlazené osvěžující Ice tea. Kdo je připraven, není překvapen :-) Prohédněte si celou nabídku nebo objednejte vyzvednutí předem na BBdomu.cz.
Už jako malý jsem se motal po kuchyni a vařil s rodiči. Osobně mám nejraději vyzrálé krvavé hovězí žebro s domácí béarnskou omáčkou a domácími hranolky, na které jsme v Belgii specialisté.
Kolují o ní legendy, tak snad nedostaneme na D1 loktem! Nově otevřený BB DRIVE směr Brno jednoduše nemůžete minout.
Nové Chef Menu pochází z vařečky opravdové legendy. Vydejte se s námi zpátky do minulosti - ochutnejte zapomenuté recepty 60. let. A nebojte - žádná UHO vás tu nečeká!
Jen pár metrů od O2 Universum září nová star! Novému BB Drivu se těší nejen fanoušci čerstvých křupavých baget, příjemně vychlazeného Ice tea anebo pečených Patatas, ale i tací, co si od klasiky občas ujedou třeba na sladkých crepes. Svůj debut předvedla BB Drive na Českomoravské.
Nejraději mám tradiční kuchyni, která je plná chuti a na nic si nehraje
Představujeme výjimečné Istanbulské Chef menu, které pro vás sestavil šéfkuchař Kemal Deniz. Každá z připravených receptur je ukázkou mistrovství a vášně šéfkuchaře Kemala pro tureckou kuchyni. Vydejte se na nezapomenutelný kulinářský zážitek, který vás přenese do gastronomického srdce Istanbulu.
Letiště Václava Havla - Terminám 2
Další z features v BB appce, která posouvá objednávku přes mobil na next level. Fungování ve 3 krocích: Pohodlně se usaď Nascanuj QR kód na stole Vyber si, na co mas právě chuť A tadá! Za par minut máš svou objednavku ba stole. Donášku právě testujeme na několika vybraných restauracích.
Frank se rád nechává překvapit a inspirovat různými nápady českých restauratérů a šéfkuchařů a myslí si, že nabídka restaurací v Praze je stejně kvalitní jako v ostatních světových metropolích. Spolupráci s Bageterií Boulevard si naplno užil, ale především ho těší, že společně přinášíme zákazníkům šťavnaté chutě a nové kombinace, které si opravdu užijí.
Dát si další kávu, nebo si nedat další kávu? ☕
Oslavte s námi otevření nového BB Drive v Siřejovicích! Kde: BB Drive Siřejovice - Dálnice D8, 44 km směr Teplice Kdy: čtvrtek 29. 2. 2024 od 11:30 do 13:00
Bageterie Boulevard appka za stress-free dovolené! Všichni to známe...davy lidí, předražená jídla, nebo nervozita z toho, že tvůj gate záhadně zmizí, když na něm nebudeš hodinu před odletem netrpělivě posedávat. To s BB končí. Až budeš čekat na svůj RyanAir za pětistovku do Itálie, vzpomeň si na novou featuru Donáška na Gate a objednej si něco z BB až pod nos.
V menu se objevuje maso z místních farem, suroviny z okolí i například houby, které sám rád sbírá v okolních lesích. Rémi preferuje tradiční a jednoduchá jídla, ve kterých vynikne chuť.
Čeká tě Lord Proteinski, Švýcarský sýrový tobogán, Caprese v Karibiku, Zweist Deluxe, Sloučení s břišáky, Individuální imunita nebo Dominikána vibe. V každém menu jsou minimálně tři položky a je to trochu jako hostina u sloučení!
Už jsi objevil naší Fanzónu kousek od Českomoravské?
Říčany hlásí otevřeno!
Příprava menu pro Bageterie Boulevard pro ně bylo vítanou výzvou, ve které naplno zúročili své mistrovství. Tradičním chutím a lokálním surovinám dali nový háv. Kromě zauzené riccoty a sýra Casizolu, která se dovážejí přímo z ostrova, je v nabídce například i velmi oblíbené lokální pivo Ichnussa.
Na naše sezónní menu jsme opravdu pyšní. Připravují je pro nás šéfkuchaři, kteří se v oboru výrazně prosadili, a jejich recepty můžete ochutnat v těch nejprestižnějších restauracích. V minulosti to byli například Roman Dolejš, David Šašek, Titus Eliáš, Pavel Sapík, Kamu, Lubo Mikuš, Mirek Kalina, Martin Kotrus a další. Všechny je můžete vidět níže.
Chef menu měníme jednou za čtvrt roku a vždy je připraveno podle posledních gastronomických trendů, tematicky a z originálních sezonních surovin.
Nejsme fastfood. Jsme exprès gourmet! To znamená, že pokrmy připravujeme rychle, ale jakkoli neslevujeme z nároků na kvalitu a chuť našich specialit. Používáme sezónní a lokální suroviny, které náš tým pečlivě vybírá a hodnotí. V BB bagetách ale najdete i originální ingredience, které jsou typické spíše pro luxusnější restaurace.
Martina Hájková
marketing
mhajkova@bb.cz
Markéta Krejčíková
expansion & franchise manager
mkrejcikova@bb.cz
Personalista
prace@bb.cz
Kariéra
BB BOX
info@bbbox.cz
Crocodille ČR, spol. s.r.o.
Poděbradská 55/88
198 00 Praha 9
Telefon recepce:
283 061 711
Fax recepce:
283 061 723
IČ: 43001343
DIČ: CZ 699003920
Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat
Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00
M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz